SPÅRVÄGENS VETERAN BORDTENNISKLUBB

KLUBBADRESS
c/o Lennart Pettersson
Nunnevägen 1
134 34 Gustavsberg

ORDFÖRANDE
Lennart Pettersson
lennartpettersson1@yahoo.se

OBS! Länken öppnas i ett nytt fönster

Spårvägens Veteran Bordtennisklubb

Klubben tränar i f.d SL Sporthall i Midsommarkransen. Medlemmar tas in efter styrelsebeslut. För närvarande har klubben 40 spelare. Föreningens ändamål är att samla pensionärer till gemensam trevnad  och motion genom att spela bordtennis. Klubbens träningar är livligt frekventerade av spelare som representerar topp såväl som bredd. Spårvägen deltar med sju lag i Stockholmsdistriktets pensionärsserier samt i individuella tävlingar från veteran-VM till pensionärs-DM.

Kort historik
Spårvägens Veteran BTK bildades 1992. Klubben har ett antal framgångsrika spelare i sina led, bland annat veteran-världsmästare. Det finns också medlemmar som en gång i tiden var med och förde upp Spårvägen Bordtennis i Elitserien. Klubben arrangerar ett antal tävlingar varje år och hösten inleds alltid med en klubbmatch mot Norcopensarna. En populät intern tävling är Top 12 som arrangeras ett par gånger per år.

Vid 100-årsjubileet i februari 2019 kunde Spårvägen som helhet redovisa 821 erövrade SM-guld för seniorer (ja, se dessa ungdomar…). Av dessa står bordtennis för 42. Se SM-guldsida och SM-jakten.

Meny