FOTBOLL

KLUBBADRESS
Box 2022
128 21 Skarpnäck
kansli@sparvagensff.se

ORDFÖRANDE
Claes Swedenstedt
claes.swedenstedt@comhem.se

OBS! Länken öppnas i ett nytt fönster

Spårvägens Fotbollförening

I Skarpnäck har föreningen ett klubbhus och sin hemmaplan. De ekonomiska möjligheter som fanns på 1980- och 90-talen upphörde för drygt 10 år sedan. Verksamheten bedrivs på ideell basis och är helt inriktad på utveckling av barn och ungdomar från de egna leden. Föreningen har totalt 15 lag och huvuddelen av alla aktiva är från Skarpnäck. Representationlaget spelar nu i div 4 och det är mer regel än undantag att de har den yngsta truppen.

Kort historik
Föreningen bildades 1969 och började med spel i Stockholmsserien, ”kvalifiken”. Under Bosse Peterssons ledning gick Spårvägen upp från lägsta Stockholmsserien till division 4 på fyra säsonger. Under 1990-talet spelade Spårvägen i den näst högsta serien under nio säsonger. 1996 var laget nära att gå upp i Allsvenskan efter att bl.a. ha besegrat Hammarby med 6-3.

Men laget tappade sedan och på 2020-talet spelar Spårvägen i division 4. Under åren har 26 spelare blivit allsvenska efter att ha fostrats i Spårvägen, en av de första Anders Limpar.

Vid 100-årsjubileet i februari 2019 kunde Spårvägen som helhet redovisa mer än 800 erövrade SM-guld för seniorer. Se SM-guldsida och SM-jakten.

keyboard_arrow_up