BORDTENNIS

KANSLI OCH KLUBBADRESS
SL Sporthall
Tellusborgsvägen 22
126 33 Hägersten
08-19 92 97
0708-63 34 51
info@sparvagenbtk.se

KONTAKTPERSON
kanslist Anders Svensson
anders.svensson@sparvagenbtk.se

ORDFÖRANDE
Karsten Inde
karsten@inde.se
070-727 04 55

OBS! Länken öppnas i ett nytt fönster

Spårvägen Bordtennis

Spårvägen är idag Sverges största bordtennisförening (kanske Europas största). Vi bedriver verksamhet alla dagar i veckan i SL Sporthall i Midsommarkransen, samt tre dagar i veckan i Liljeholmshallen. På herrsidan har vi serielag på alla nivåer (från Pingisligan till division 7), medan vi på damsidan har lag på samtliga nivåer utom den allra högsta (från Superettan till division 3). Vi har över 100 ungdomar som tävlar på nationell och regional nivå. Klubben bedriver också träning för personer som har neurologiska sjukdomar, typ Parkinssons sjukdom.

Kort historik
Klubben bildades 1940 och har utvecklats från medlemmar mestadels anställda i trafikbolaget AB Stockholms Spårvägar (nu SL), via en smal elitverksamhet med början vid andra halvan av 1960-talet, till att idag omfatta senior- som ungdomselit, ungdomsidrott och motionspingis. En omfattande veteranverksamhet bedrivs i en egen förening – Spårvägens Veteran BTK.

I allsvenska maratontabellen ligger damerna på första plats och herrarna på fjärde. Mängder av elitspelare har funnits i klubben genom åren, främst att nämna är J-O Waldner och Mikael ”Äpplet” Appelgren.

Vid 100-årsjubileet i februari 2019 kunde Spårvägen som helhet redovisa fler än 800 erövrade SM-guld för seniorer. Av dessa står bordtennis för 42. Se SM-guldsida och SM-jakten.

keyboard_arrow_up