BROTTNING

KLUBBADRESS
Liljeholmshallen

Mejerivägen 4
117 43 Stockholm
sparvagenwrestling@gmail.com

ORDFÖRANDE
Neno Jovanovic

OBS! Länken öppnas i ett nytt fönster

Spårvägen Brottning

Verksamheten bedrivs i Liljeholmshallen, Mejerivägen 4 (5 min från Liljeholmens T-banestation). På senare år har många av de tunga namnen klivit av brottarmattan och lämnat plats för den unga generationen. Idag har Spårvägen fortfarande många aktiva medlemmar på både junior- och seniorsidan.

Kort historik
Klubben bildades 1926 av anställda i trafikbolaget AB Stockholms Spårvägar (nu SL). Under 1960-talet började man med ungdomsverksamhet och sedan dess har Spårvägen tillhört den absoluta toppen i brottnings-Sverige. Klubbens aktiva har erövrat över 150 SM-guld för seniorer, juniorer och ungdom. Frank Andersson i Spårvägens dress vann guld vid EM och VM 1979 och blev samma år utnämnd till världens bästa brottare. I början av 1990-talet kom den polske tränaren Ryszard Swirad till Spårvägen och han lyfte klubben till en av de absolut bästa i världen. Han fostrade brottare som världsmästarna Ara Abrahamian (två VM-guld), Martin Lidberg och Jimmy Samuelsson och många fler med internationell status.

Vid 100-årsjubileet i februari 2019 kunde Spårvägen redovisa 853 erövrade SM-guld för seniorer. Av dessa står brottning för 128. Se SM guldsida och SM-jakten.

keyboard_arrow_up