DE FEM STÖRSTA

Vid Spårvägens 100-årsjubileum den 22 februari 2019 utsågs följande idrottare till klubbens främsta genom alla tider. Inte minst glädjande är att fyra av dessa är sprungna ur föreningens ungdomsverksamhet.

No 1 – Jan-Ove Waldner

Bordtennis

Jan-Ove började som 6-åring i Spårvägen som han representerade i 23 år. Han har bland annat blivit världsmästare i singel för klubben 1989. Ingen annan har haft så stora framgångar i Spårvägen som han.

J-O är den största spårvägaren.

No 3 – Martin Lidberg

Brottning

Martin Lidberg är en av Sveriges bästa brottare genom alla tider. Han vann VM-guld i 96-kilosklassen 2003, EM-guld 2000 och 2004 och han har sammanlagt sex VM- och EM-medaljer. Han representerade Spårvägen under hela sin idrottskarriär.

No 5 – Mikael Appelgren

Bordtennis

”Äpplet” blev Europamästare tre gånger och även om han då representerade andra klubbar var det i Spårvägen han utvecklades till världsstjärna och det var i Spårvägen han avslutade sin karriär.

No 2 – Daniel Ståhl

Diskus

Daniel hade världens längsta diskuskast både 2016, 2017, 2018 och 2019. Han vann VM-guld 2019, blev VM-tvåa 2017 och EM tvåa 2018. På Idrottsgalan 2018 blev Daniel utsedd till Sveriges bästa manliga idrottare alla kategorier (bilden). Daniels båda föräldrar och hans äldre syster har varit aktiva friidrottare i Spårvägen.

Daniel är Spårvägen friidrotts största genom tiderna och bara Jan-Ove Waldner har större spårvägsmeriter än Daniel.

No 4 – Ara Abrahamian

Brottning

Ara Abrahamian tävlade under hela sin tid i Sverige för Spårvägen. Han blev världsmästare två gånger och OS-silver 2004 och OS-brons 2008.

Närmast listan

Några av alla de som tävlat i Spårvägens färger

Många, många andra har gjort fantastiska insatser för Spårvägen. Här är några som aspirerade på en plats bland de fem främsta:

Simmarna
Anders Holmertz
Emma Igelström
Michelle Coleman
Johanna Sjöberg och
Stefan Nystrand
Maja Reichard (Parasim)

Friidrottarna
Malin Ewerlöf
Moa Hjelmer och
Raimo Pihl

Badmintonspelarna
Christine Magnusson
Thomas Kilhström
Sture Johnsson och
Lim Xiao Qing

Cyklisten
Björn Johansson

Tyngdlyftarna
Harry Dahlgren och
Bo Johansson

Brottaren
Jimmy Samuelsson

keyboard_arrow_up